Agroscan Premium

Agroscan Premium – BADANIE CAŁEGO ZIARNA –  POMIAR GĘSTOŚCI KG/HL

 

  • badanie całego ziarna oraz nasion oleistych

  • ze zintegrowaną wagą określającą gęstość nasypową

  • urządzenie oparte o system Windows

  • dotykowy kolorowy wyświetlacz 10.4″

  • oprogramowanie analizatora w języku polskim

  • automatyczna cela pomiarowa (8-30mm)

  • czas badania – około 2 minut

A nalizator pełnego ziarna AgroScan Premium jest stacjonarnym analizatorem dedykowanym dla szybkiego, orientacyjnego pomiaru białka, wilgotności, skrobi i oleju w pszenicy, jęczmieniu, kukurydzy, soi, rzepaku, owsie, pszenżycie i innych ziarnach zbóż i roślin oleistych w technice transmisyjnej bliskiej podczerwieni – NIR.

Urządzenie wyposażone jest w zintegrowaną wagę określającą gęstość nasypową próbki.

Zapewnia bardzo szybki i dokładny pomiar pełnego ziarna.

AgroScan Premium wykorzystuje przesypowy (transmisyjny) system analizy z klapkowym mechanizmem na wlocie i wylocie przepływającego ziarna do i z komory próbnej, oraz automatyczną celą pomiarową dostosowującą swój rozmiar do rodzaju badanego ziarna w zakresie od 8 do 30mm
Czas pomiaru wynosi około 2 minuty.

TRANSMISJA BLISKIEJ PODCZERWIENI NIR

AgroScan Premium wykorzystuje spektrometr z matrycą fotodiodową do skanowania długości fali z zakresu 720-1100nm. Światło z lampy przechodzi przez próbkę ziaren lub nasion oleistych. Światło odbija się od powierzchni ziaren lub nasion oleistych i rozchodzi się przez próbkę,
aż dotrze na drugą stronę. Pojawiające się światło jest skupiane w szczelinie spektrografu z płaskim polem, który rozdziela światło na poszczególne częstotliwości.

PROSTA, WYGODNA I SZYBKA OBSŁUGA 

AgroScan Premium wyposażony jest w komputer z wbudowanym ekranem dotykowym i opcjami komunikacji Ethernet, USB, Wi-Fi.  Ekran dotykowy PC zapewnia użytkownikom prosty w obsłudze interfejs. Raporty mogą być drukowane bezpośrednio na drukarce lub przesyłane bezpośrednio do klienta.

KALIBRACJE

pszenica: białko, wilgotność, gluten
rzepak: wilgotność, olej
jęczmień: białko , wilgotność
pszenżyto: wilgotność, białko
owies: wilgotność, białko
kukurydza sucha: wilgotność, skrobia
żyto: wilgotność, białko

Kontakt

W każdej chwili zpraszamy do kontaktu z doradcami pod numerem telefonu +48 733 082 111 lub poprzez poniższy formularz:

    Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 roku o Ochronie Danych Osobowych; Dziennik Ustaw rok 2018 poz. 1000).